Solution is our passion

 

 

EN | HUN | DE

Angol magyar

Ha professzionális javító partnert keres, vegye fel velünk a kapcsolatot!

TOVÁBB  »

Elektronikai javítás

 

Több tíz éves mérnöki és operátori tapasztalattal, IPC 610F, valamint IPC7711/7721-es szabványokból CIT minősítésekkel rendelkezünk.

 

Alkatrészcsere kézi forrasztással

Elvégezzük passzív és aktív THT, valamint SMD alkatrészek cseréjét, akár 01005-ös méretig, Finepitch padkiosztással.

Alkalmazott eszközeink: Metcal indukciós forrasztópákák,  JBC meleg levegős állomások, programozható Martin alsó fűtések és OKI diszpenzerek.

Kiegészítő technológiák: SMD ragasztás, underfill alátöltés, forraszpaszta diszpenzálás és stencilezés.

Alkalmazott folyamatkontroll eszközeink: Supermole Gold hőprofilmérő, Quick 192 forrasztópáka, hő és ellenállásmérő műszer, Leica MZ6 optikai mikroszkóp.

Alkatrészcsere gépi (BGA) forrasztással

SZOLGÁLTATÁSOK

PL3 Kft.

02

Szolgáltatások ikon

BGA, QFN, QFP és egyéb hőérzékeny alkatrészek gépi cseréje Ultrafinepitc lábkiosztásig,  a gépi forrasztás előnyeivel, mint nagy pontosság, ismételhetőség és automatizált profil kontroll.                                   Alkalmazott eszközeink: Metcal APR 5000 BGA gép.

Alkalmazott kontroll eszközeink: Supermole Gold hőprofilmérő, plusz OwenRider kontroll szenzor.

Termék átalakítás, átmunkálás

Késztermékek új vevői igényeknek megfelelő átalakítása, átmunkálása, felület és furat szerelt alkatrészek kézi és gépi forrasztással történő cseréje, elektronikai alkatrészek mechanikai szigetelése és rögzítése:

kétkomponensű ragasztással

hőre keményedő SMD ragasztással

underfill alátöltéssel

szilkokon kitöltéssel

Alkalmazott eszközeink: Metcal indukciós forrasztópákák, JBC meleg levegős állomások, programozható Martin alsó fűtések és OKI diszpenzerek.

Alkalmazott folyamatkontroll eszközeink: Supermole Gold hőprofilmérő, Quick 192 forrasztópáka, hő és ellenállásmérő műszer, Leica MZ6 optikai mikroszkóp.

 

Tesztelés

Átmunkált, vagy átalakított termékeinket vevőink igényei alapján elektronikai, mechanikai és funkcionális teszteknek vetjük alá, saját vagy vevőink által meghatározott tesztszoftverek alkalmazásával. A kapott teszteredményeket belső traceability rendszerünkben rögzítjük, analizáljuk, valamint vevőink kérésének megfelelő formában riportáljuk. Alkalmazott eszközeink: termék specifikus vagy univerzális teszt JIG-ek, fixturák, Rohde & Schwarz, Keithley, Tektronix és Fluke mérőműszerek, tápegységek, Comark, Mark, Hios erő- és nyomatékmérők valamint, Metriso hő-, pára-, felületi és szigetelési ellenállás mérő.

Teszt/ teszter fejlesztés

A legmagasabb minőségi szint elérése érdekében végezzük és vállaljuk multifunkcionális és termék specifikus teszt eszközök (JIG, Fixture) CAD tervezését és gyártását. A tesztelésnél kapott adatok feldolgozása és elemzése létfontosságú a költséghatékony minőségi gyártástechnológiához. Az ehhez szükséges traceability és teszt szoftverek fejlesztését is elvégezzük.

Alkatrész felújítás

Polírozás

Kozmetikai felújítás és javítás részeként végezzük műanyag és üveg felületek (kijelzők) karcmentesítését, 3M process anyagok és eszközök alkalmazásával. Gorilla Glass kijelzők esetében gyémántpolírozást végzünk.

Festés

Szintén kozmetikai felújítás céljából, különböző szintű és minőségű festési tevékenységet is folytatunk műanyag és fém felületeken. Az előkészítéstől (tisztítás, csiszolás) a festőkamrás fényezésig. Magas minőségi igény kielégítése esetén nagy tapasztalattal és festékgyártói háttérrel rendelkező külső partneri támogatással is rendelkezünk.

UV nyomtatás

Képesek vagyunk termékeinkre, vevőink igénye alapján, bármilyen feliratot, emblémát vagy képet elhelyezni, pótolni, az UV nyomtatási technológia előnyeivel, mint vegyszer és kopásállóság.

HIbakeresés és javítás

Cégünk olyan munkaerőre támaszkodik, akik ezt a tapasztalatot professzionális multinacionális környezetben szerezték 8-10 éven keresztül. A hibakeresőink folyamatos tréningeken vettek és vesznek részt. A hibakeresés alapvető célja az észlelt hibajelenségek elektronikai és mechanikai okainak azonosítása, illetve a megtalált hibaokok elhárítása érdekében a megfelelő mechanika vagy forrasztási javítás meghatározása. A feltárt hibaokokat saját traceability rendszerünkben rögzítjük, analizáljuk, valamint vevőink kérésének megfelelő formában riportáljuk.

PL3 Logó

PL3 Javító, Szolgáltató és Tanácsadó Kft.

info@pl3.hu

2017 ©  Minden jog fenntartva

A weboldal tulajdonosa: A Pécsi Törvényszék Cégbiróságánál 02-09-082721 cégjegyzékszámmal bejegyzett,

7630 Pécs, Finn utca 2. székhelyű

PL3 Javító, Szolgáltató és Tanácsadó Kft.